Landscapers plans 2014 - 2015

Κατερίνα Αθανασίου, Τζένη Καπερνάρου, Υλένα Κάτκοβα, Αντώνης Λακίδης, Φωτεινή Μαρκοστάμου, Πέτρος Μπάτσιαρης, Κώστας Ντράσας (Kildi Drasa), Κατερίνα Πασχαλίδου, Κατερίνα Σταθοπούλου, Ντορέτα Τζόγκου, Δανιήλ Λιάτσης. //Ναυσικά Παπαθανασίου, Αλεξία Καλογεροπούλου,Φάτμα Εργκινιέρ (Ergunyer).Συναντήσεις

Κυριακή 3 Μάη ραντεβού 11.00πμ στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά! Προορισμός το λιμάνι ΠΥΛΕΣ E1, 3, 4Κυριακή 19 Απριλίου παντεβοού 10:30πμ, Λίμνη Βουλιαγμένης7 Απριλίου: Ποτό και συζήτηση στον Κρίκο το βραδάκι κατά τις 7.30 - 8.00 οι τοπιογράφοι.Κυριακή 29 / 3 / ραντεβού οι τοπιογράφοι στο μετρό Νομισματοκοπείου κατά τις 11.30 - 12.00. Έχει ένα καφέ απέναντι / LEONIDAS CHOCOLATE CAFE ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ
Θα ανέβουμε Μόνη Αγίου Ιωάννου Κυνηγού
και αφού σχεδιάσουμε 3 -4 ώρες κάνουμε ένα μικρογεύμα κάπου εκεί
και καταλήγουμε στην γκαλερί WILLIAM JAMES - ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ (Φυσικάρη Αγγελική Μ.)
Υμηττού 64, Χολαργός, 15561, http://www.vrisko.gr/…/map/0ia_20a35f1fc7ai57562d617bbjb5ba…
κατά τις 7.30μμ14 Μαρτίου Πανοράμικο Βουλιαγμένη

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fssl.panoramio.com%2Fphoto%2F91330508&h=fAQE7R7wNΚυριακή 1 Μάρτη οι Τοπιογράφοι θα εκδράμουμε προς τα μέρη της Ακρόπολης. Το ραντεβού μας στις 11.30μμ.
Ο καιρός θα είναι καλός σύμφωνα με τα δελτία.
Μην ξεχάσετε καμιά πολυθρονίτσα απ΄αυτές που κλείνουν, ελαφριά για κάμπινγκ μάλιστα υπάρχουν και κατάλληλες που μπαίνουν σε θήκη που κρεμιέται στον ώμο.
Επίσης τα υλικά εργασίας που προτιμά ο καθένας.
Ραντεβού Διονυσίου Αεροπαγίτου απέναντι από είσοδο για Ακρόπολη, που έχει περίπτερο για να κατευθυνθούμε στο σημείο που είναι προς το αστεροσκοπείο. Δες χάρτη.

Περάσαμε πολύ όμορφα χθες, σχεδιάζοντας στην θάλασσα...

February 9 at 12:08pm

https://www.nowness.com/story/iamamiwhoami-blue-chasing-kites?utm_source=FB&utm_medium=SM&utm_campaign=FB090215

Κυριακή 8 / 2 πάμε στην Παραλία της Γλυφάδας για να σχεδιάσουμε υπό την επιρροή Edward Hopper (τρόπος του λέγειν) αφού συζητήσουμε για την αισθητική και την διάθεσή του..κατά τις 11.00, με καφέ τοστ και σπαστή καρέκλα..αν είμαστε όλοι σύμφωνοι ..


Κυριακή 18/1 κανονίσαμε την επόμενη συνάντησή μας, στο ίδιο σημείο, στον λόφο της Πετρούπολης , στο Άπολις καφέ από όπου έχουμε να σχεδιάσουμε μια προοπτική της Αθήνας αντίστοιχη του τοπίου που παραθέτουμε αλλά με διαφορετική εμφάνιση..έτσι θέτονται και πολλαπλά θέματα προς συζήτηση γύρω από το πώς βλέπουμε μέσα στο πέρασμα των χρόνων και λόγω της μεταμόρφωσης του τοπίου από εξωγενείς χειρισμούς και όχι φυσικούς, που όμως αναλογούν και με την δική μας πολιτισμική μετεξέλιξη …που κάνει τα μάτια μας να βλέπουν αλλιώς… και άλλα πολλά π.χ. το πως επιλέγουμε να βλέπουμε...ή ακόμα και η συνειδητή τοποθέτησή μας σε μια συγκεκριμένη αισθητική...κ.α

Fatma Memetoglou Ylena Katkova Caterina Paschal Ioannis Paraskevopoulos

Μετά από τις πολύ χαρούμενες γιορτές και τις όμορφες οικογενειακές στιγμές... ; ή την μοναξιά …που πιθανά να ζουν κάποιοι και άλλοι την αφόρητη αντιπάθεια των εορτών …

ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε τις πρώτες εργασίες του 2015…
στα παγωμένα κρύα λημέρια μας. Πετρούπολη. Open art house.
Πολύ κρύο για να ξεκινήσουμε τους περιπάτους της τοπιογραφίας.
Αλλά μπορούμε να κάνουμε μια πρώτη εναρκτήρια συνάντηση για όσους τους ενδιαφέρει το θέμα.
Αυτό που προτείνουν οι City Travellers είναι μια ομάδα εργασίας που θα περιηγούμαστε σε παρυφές και όρια της πόλης σαν τους παλιούς τοπιογράφους δημιουργώντας σχέδια, φωτογραφίες και έργα που θα εκτεθούν σε μια έκθεση που θα επιμελείται ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος " Σύγχρονοι τοπιογράφοι. Αττική 2015"
Η πρώτη μας συνάντηση είναι σήμερα Δευτέρα 5 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα αφού κάποιοι είμαστε σύμφωνοι ..για καφέ στο Άπολις Πετρούπολη και αμέσως μετά στο εργαστήριο για να γνωρίσετε και τον χώρο, τελειωμένο πλέον. Να πιούμε ένα γιορτινό κρασί.
Το αίσθημα που μας παρακίνησε για αυτή την πρόταση εγκλείεται μέσα στην πράξη του ρεμβασμού. «στέκομαι σιωπηλά και παρατηρώ ένα τοπίο... καταγράφοντας το, γράφω και την αισθητική ποιότητα που πηγάζει άπτον δικό μου τρόπο να βλέπω...μοιάζει λίγο με μια εναρμόνιση σε κείνες τις μορφές τέχνης που δεν τους απασχολεί διόλου η έκβαση του έργου...αλλά αυτή καθαυτή η διαδικασία...»Δεν υπάρχουν σχόλια: