2001–04 Κύρια ενασχόληση η διδακτική. Αρνούμαι το video project. 2004 ξεκινώ να στήνω έργα γλυπτά ξανά, μεγαλύτερων διαστάσεων, μόνο πρόχειρους πειραματισμούς. 2005,06,07 Αρχίζω να αναζητώ το προσωπικό βίωμα, κατανοώ τον σχεδιασμό και την σημασία της προσωπικής αισθητικής χροιάς. 2008 Συνεχίζω να εργάζομαι σε ερευνητική διαδικασία, στην αναζήτηση της ποιητικής. Το προσωπικό τείνει να γίνει μέσο πολιτικής προσέγγισης του κοινού αισθήματος. Το έργο γίνομαι εγώ.
Pages
- ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
- Βιογραφικό
- CV - Διδακτική, ερευνητική και συναφής επαγγελματική εμπειρία
- CV - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
- CV - Workshops/ Προγράμματα / Erasmus BIP / Επισκέψεις σε πανεπιστήμια του Εξωτερικού με το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus:
- Lecture at the School of Fine Arts, how developed my action at resource of Performance - Δευτέρα 10 / 6 / 2013
- Brief CV
- Presence and actions 2010 - 2013 / Δράσεις 2010 - 2013
- Landscapers plans 2014 - 2015
- Actions 2015
- Έκθεση "Παραχάραξη" 2017
- Solo presentations art project, 2016.
- Solo presentations art project, 2006.
- Πτυχίο - graduation thesis 1996
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017
Παραγωγή του βίντεο Νικολέτα Γουργούλη Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί η μαγνητοσκοπημένη μαρτυρία της μητέρας της εικαστικού Κατερίνας Αθανασίου, η οποία τους τελευταίους μήνες της ζωής της, της περιέγραψε τα γεγονότα που βίωσε κατά τη διάρκεια της εξορίας της στη Γυάρο και στην Αλικαρνασσό (1967-1974). Η έκθεση περιλαμβάνει έργα της Αθανασίου (performance, επεξεργασμένες φωτογραφίες, σχέδια, αρχειακό υλικό, video και γλυπτά), για τις σχέσεις και τη θεσιακότητα: Από την μία μεριά, μιας γυναίκας στην εξορία, η οποία πέρα από την ελευθερία και τη ζωή της στερήθηκε και τα ίδια της τα παιδιά, και από την άλλη πτυχώσεις του ψυχισμού της κόρης που διαμορφώνει έναν προσωπικό χώρο κατά τη διάρκεια της απουσίας της μητέρας και του πατέρα. Έτσι κυρίως «χαρτογραφεί» τον εαυτό της σε διαφορετικά σημεία σε σχέση με την ιδέα της μητέρας. Στην εφηβεία και ενηλικίωσή της, εξαιτίας του φόβου μη αποδοχής από τον περίγυρό της λόγω των πολιτικών θέσεων της οικογένειά της, προβάλλει αποσπασματικά μέρη του εαυτού της. Κατά κάποιο τρόπο προκαλεί μία «παραχάραξη» της ζωής και της αλήθειας της ανάλογη με εκείνη που υπέστη η ζωή της μητέρας της.
Η Αθανασίου προσκαλεί τους εικαστικούς Νεφέλη Κατσαρού, Γεωργία Κυριακίδου, Αντώνη Λακίδη, Λία Πέτρου και Kildi Drasa και το συγγραφέα και εικαστικό Χρήστο Χρυσόπουλο να καταθέσουν ένα έργο με αφορμή την ιστορία των δύο γυναικών. Επίσης μέσα από το ντοκιμαντέρ Αντάρτισσα Νίτσα-Ελένη Παπαγιαννάκη Ηλέκτρα. Γυναίκες Κλαδιά της αρχιτέκτονος και community artist Ελένης Τζιρτζιλάκη, το οποίο αφορά την ιστορία της αντάρτισσας, αδελφή της μητέρας της, κατά τον Εμφύλιο, το κοινό θα κάνει συσχετίσεις όσον αφορά την ελευθερία και την ισότητα που κατέκτησαν οι γυναίκες αυτές, την ιδέα της αντίστασης και το τραύμα που προκλήθηκε.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)