CV - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ


Είμαι γλύπτρια με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της γλυπτικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Έχω ολοκληρώσει εξειδικευμένες σπουδές στη γλυπτική, τις καλές τέχνες, καθώς και μεταπτυχιακό στα νέα μέσα. Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχω εξερευνήσει διάφορες προσεγγίσεις και μελέτες από επιστήμονες, φιλοσόφους, αρχιτέκτονες και ανθρωπολόγους.


Έχω οργανώσει πολλά projects και installations, εστιάζοντας στην έννοια του χώρου και του τοπίου, τη σημασία της τυχαιότητας και της επιλογής, καθώς και στον τρόπο που αυτά διαμορφώνουν την ανθρώπινη εμπειρία και επίδραση σε τόπο. Από το 2010, διερευνώ πώς ο γλυπτικός χώρος και ο κενός χώρος μεταμορφώνεται σε τοπίο, εστιάζοντας στο έργο του Deleuze στο Έρημο νησί. Δημιουργώντας συναισθηματικές εντάσεις και αντιδράσεις και ενσωματώνοντας την ανθρώπινη επίδραση ως σημαντικό παράγοντα στις νοητικές αλλά κυρίως στις χωρικές μεταβάσεις. Αξιολογώ την αξία του τοτεμικού στοιχείου και τον τρόπο με τον οποίο το γλυπτό μπορεί να λειτουργήσει ως κυρίαρχο στοιχείο σύγκλισης αξιών, προσφέροντας συγχρόνως στη σκηνή. Εδραιώνω την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο ως τον κυριότερο παράγοντα του τόπου.


Μετά το 2019 και την COVID-19, αφιερώνω την προσοχή μου στο "The Art of Anthropocene", δημιουργώντας projects στην επαρχία και μελετώντας πλέον ισότιμα και άλλες φυσικές κοινότητες πέραν, αλλά και τις ανθρώπινες κοινότητες. Αυτό αποτέλεσε σημαντικό στάδιο στην εξέλιξη της καλλιτεχνικής μου πρακτικής, προσανατολίζοντας την αναζήτησή μου προς ένα άυλο αποτύπωμα στην ανθρώπινη διανοητικότητα που να πηγάζει από άλλες μορφές παράλληλων εντοπισμών .


Επιδιώκω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως καλλιτέχνης, με έμφαση όχι μόνο στην καλλιτεχνική δημιουργία, αλλά και στην οργάνωση και κατεύθυνση προς ανθρωπολογικούς τομείς, εξερευνώντας τις συνδέσεις ανάμεσα στον χώρο του τοπίου και την ανθρωπολογία. Αναζητώ να εμβαθύνω στην έννοια του τοπίου ως "τόπος", με έμφαση σε θέματα όπως η χρονικότητα και η αναπαράστασή της, η διάσταση και η έννοια του χώρου, καθώς και στις μεθόδους ερμηνείας της, τη σχέση του χώρου με την εννοιολογία του τοπίου και τις τελετουργίες διάβασης στη γλυπτική. Αυτές οι θεματικές αποτελούν κεντρικά στοιχεία της προσωπικής μου ερευνητικής πορείας και αναζήτησης.


Η έρευνά μου επικεντρώνεται στη σύνδεση της γλυπτικής με την ανθρωπολογία, εξερευνώντας επίσης τις τελετουργίες διάβασης ως αντικείμενα που απεικονίζουν κοινωνικές δομές και ιδεολογίες. Η γλυπτική, ως μέσο εκφραστικής αναπαράστασης, επιτρέπει την απεικόνιση της πόλης και των τελετουργικών διαδικασιών ως τοτεμικές μορφές που αναδεικνύουν τις κοινωνικές και πνευματικές μεταβάσεις των ανθρώπων.
(Ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και αίθουσες τέχνης . Ατομικές παρουσιάσεις του καλλιτεχνικού έργου σε: Διοργανώσεις Καλλιτεχνικών Κέντρων (Kunsthalle), Πινακοθηκών, Δημόσιων ή Ιδιωτικών Συλλογών. Ατομικές παρουσιάσεις ή συμμετοχή σε: Φεστιβάλ Τέχνης, Καλλιτεχνικά Συμπόσια / Καλλιτεχνικά Εργαστήρια (workshops). Καλλιτεχνική συμμετοχή σε: Θεματικές εκθέσεις, Αφιερώματα κ.α., με Επιμελητή ή Επιμελητές. Καλλιτεχνικά ερευνητικά προγράμματα (projects). Καλλιτεχνική συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες, galleries κ.α. Επιμέλεια εκθέσεων (Συμμετοχή μόνο ως Επιμελητές, διοργανωτές).
Δράσεις.(αναφέρονται: ο τίτλος του έργου, μορφή, Χώρος παρουσίασης , όνομα Project, ημερομηνία έκθεσης, τόπος)


2025

  • Μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία – Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
  • Συνεργασία με το Ίδρυμα Κακογιάννη για έργο τοτεμικής γλυπτικής σε θεατρική σκηνή.

2024

  • Προσκεκλημένη καθηγήτρια στην Accademia di Belle Arti di Carrara – Διδασκαλία θερινού εξαμήνου στη Γλυπτική.
  • Συνεργασία με το Λευκό Θέατρο στον σχεδιασμό του έργου μου "The Sing of the Song". Παρουσίαση σχεδίων.

2023

  • Προγραμματισμένη συνεργασία (2024-2025) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Δεκέμβριος

  • 13 Δεκ.: Επίσκεψη σε γκαλερί, έκθεση Γιώργου Λάππα “Αλαφροΐσκιωτο Βάδισμα”.
  • 5 Δεκ.: Studio visit με μεταπτυχιακό φοιτητή Βαγγέλη Σάββα (The Art of Anthropocene), ανάλυση 3D scanning, 3D printing και τοπίου.

Νοέμβριος

  • 24 Νοεμ.: Παρουσίαση έργου με καλεσμένο ομιλητή Δημήτρη Αγαθόπουλο. Διάλεξη: "AI Ragdoll Rollercoaster – Τεχνητή Νοημοσύνη και Πειραματικές Προσεγγίσεις στο Συγκείμενο των Τεχνών."
  • 14-19 Νοεμ.: Συμμετοχή στο Workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Καλλιτεχνικό Σταθμό Ύδρας, με προσκεκλημένους: Iannis Bardakos, Ιωάννη Ζάννο, Lisa Blondel, Louis Parker.
  • Συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο & Workshop "AI versus ART" (ΑΣΚΤ & Καλλιτεχνικός Σταθμός Ύδρας), διοργάνωση: J. Bardakos, I. Melanitis.

Workshops για την Ανθρωπόκαινο

  • 7 Ιαν. – 10 Ιουλ.: The Art of Anthropocene 3 – Προετοιμασία έργου 10 φοιτητών.
  • 1 – 10 Ιουλ.: Πεδίο: Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας – Επανάχρηση οικοδομικών υλικών στην τέχνη, περιβαλλοντική ευαισθησία, διάλογος με τον δημόσιο χώρο. Διαλέξεις σε συνεργασία με μηχανικούς περιβάλλοντος.

2022

  • 22 Νοεμ. – 1 Δεκ.: Διοργάνωση έκθεσης τεσσάρων φοιτητών στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Ομόνοια – The Art of Anthropocene.
  • 10 Οκτ. – 22 Δεκ.: Δημοσίευση άρθρων της ομάδας The Art of Anthropocene στο διεθνές περιοδικό Days of Art in Greece.
  • 7 Ιαν. – 15 Ιουν.: Προετοιμασία 15 φοιτητών για το πεδίο στη Λίμνη Πλαστήρα (The Art of Anthropocene 2Η Κιβωτός του Νώε ως Φάρσα).
  • 15-26 Ιουλ.: Πάρκο Εφήμερης Γλυπτικής – Λίμνη Πλαστήρα.
  • 17-19 Νοεμ.: Ομιλήτρια στο Institut für Ethnologie, Goethe-Universität, με θέμα "Cancel Culture – Αποικιοκρατισμός ή Ευαισθησία για τον Συνάνθρωπο;"
  • Συμμετοχή σε δύο προγράμματα Erasmus BIP.

Απρίλιος – Αύγουστος 2022

  • Blended Intensive Program (BIP)Field Recording on Lesbos: Affective Methods Between Art and Anthropology (Νυρεμβέργη, Φρανκφούρτη, Βιέννη, Αθήνα, Μυτιλήνη).
  • 8 – 16 Οκτ.: Επιτόπια έρευνα στη Μυτιλήνη.
  • Απρίλιος – Δεκέμβριος: Διοργάνωση του 1ου Erasmus BIP, φιλοξενούμενο από την ΑΣΚΤ.

BIP – Blended Intensive Program (ΑΣΚΤ)

  • Υπεύθυνη: Γ’ Εργαστήριο Γλυπτικής, ΑΣΚΤ.
  • Συνεργάτες:
    • Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Ελλάδα)
    • Faculdade de Belas-Artes da Universidade de Lisboa (Πορτογαλία)
    • Accademia di Belle Arti di Carrara (Ιταλία)
  • Πρόγραμμα:
    • Εικονικό μέρος: 10 Απριλίου – 25 Δεκεμβρίου 2022
    • Φυσική συνάντηση: 10 – 25 Οκτωβρίου 2022 (Ύδρα, 25 φοιτητές από 3 χώρες, 20 εκ των οποίων μεταπτυχιακοί).

2021

  • Σχεδιασμός, πρόταση και έγκριση του προγράμματος "The Art of Anthropocene" ως αυτόνομο διδακτικό έργο στην ΑΣΚΤ.
  • Ένταξη στο Γ’ Εργαστήριο Γλυπτικής, με εστίαση στη γλυπτική μεγάλου μεγέθους στο φυσικό αγροτικό τοπίο.
  • Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού, με δράσεις στη Λίμνη Πλαστήρα.

Workshops για την Ανθρωπόκαινο (Οκτ. – Ιούνιος)

  • The Art of Anthropocene 1 – Προετοιμασία 15 φοιτητών.

  • Θέμα: "Όταν ένας κορμός ξεριζώθηκε – Πώς κατασκευάζεται μια ‘βάρκα’ που θα επιτελέσει το πέρασμα;"

  • Πεδίο (10-25 Ιουλ.): Λίμνη Πλαστήρα.

  • Έκδοση: The Art of Anthropocene Issue

  • Video παρουσίαση: YouTube

  • Σελίδα έργου: Facebook


2013
24 10 / 2013 – 2014/ Συνέχεια της εκπομπής των City Travellers από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 17.00 - 19.00 μ.μ. στο beton7artradio και κάθε δεύτερη Πέμπτη με τους: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνη Λακίδη και τον Γιάννη Ιωαννίδη μεταφραστή και μελετητή των ¨Καταστασιακών¨. Ένα καλλιτεχνικό κίνημα στον ακροαριστερό χώρο της Ευρώπης του ΄60, που διατύπωσε την ¨θεωρητική και πρακτική ανάπτυξη των καταστάσεων¨. Συγκροτήθηκε από θεωρητικούς καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, πολιτικούς και άλλους. Σκοπός τους ήταν η υλοποίηση των υποσχέσεων των καλών τεχνών στην καθημερινή ζωή. Οι ιδέες τους διαδόθηκαν και βρήκαν απήχηση σε διεθνή κλίμακα μέχρι σήμερα. Αίτημά τους ¨ Η ζωή να γίνει καλλιτέχνημα¨. Μια λαβυρινθώδης αναζήτηση της σημασίας της ¨κατάστασης¨, του συμβάντος.

26. 09 – 27.10 / metamatic:taf / Παρουσίαση Περφόρμανς με τίτλο¨Συστροφή¨ στα πλαίσια συμμετοχής της ομάδας City Travellers στην έκθεση ¨A (New) Athens state of mind¨ http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/1953/A_(New)_Athens_state_of_mind/

10. 06 /ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - Στο πλαίσιο του μαθήματος «Κοινωνιολογία της Τέχνης ΙΙ» πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα : ¨Όψεις καλλιτεχνικών δράσεων στη σύγχρονη τέχνη : ¨Ίχνη και άυλα κατάλοιπα¨ Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, ώρα 17:30 Συμμετείχαν: Κατερίνα Αθανασίου Μέλος Ε.Ε..Π. Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Α.Σ.Κ.Τ. Σύλβια Σολακίδη Απόφοιτος Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης Α.Σ.Κ.Τ. Βάνα Βερροιοπούλου Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (Α.Σ.Κ.Τ. & Université Paris VIII)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ με ΘΕΜΑ: ¨Ανάπτυξη ακαδημαϊκής συνεργασίας σε εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς τομείς, καθώς και σε τομείς πιθανού αμοιβαίου ενδιαφέροντος¨ 6 -8 φοιτητές που θα προέρχονται ισάριθμα από τα δύο συνεργαζόμενα τμήματα, σε ένα κοινό πρόγραμμα 3 μηνών στους κήπους του Γεωπονικού πανεπιστημίου από όπου θα συλλέξουν το θεματικό υλικό τους, με το μέσο που επιθυμούν: φωτογραφία ή σχέδιο. Και το έργο που θα προέκυπτε θα εκτίθετο στο Γεωργικό Μουσείο. Υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Αθανασίου, Μέλος ΕΕΠ, ΑΣΚΤ Η πρόταση συζητήθηκε και έγινε δεκτή από τον διευθυντή του Γεωργικού Μουσείου κο Λουλούδη Κωνσταντίνο και την Κα Μαρία Παπαφωτίου Αναπλ. Καθηγήτρια, Δ/ντρια Eργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών . Προτάθηκε για χρηματοδότηση στο ίδρυμα Λιάτση. Απορρίφθηκε και αναμένεται η εύρεση οικονομικής χορήγησης για να πραγματοποιηθεί. http://kpe-kastor.kas.sch.gr/peekpe/proceedings/synedria_10_ereunes/Tamboukou_et_al.pdf
· Συμμετοχή σε 2 μαθήματα μεταπτυχιακού προγράμματος στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ, για ερμηνευτικές παρατηρήσεις πάνω στις δομές του έργου του Hans Holbein the Younger - The Ambassadors | Οι Πρεσβευτές.
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 7.30 μ.μ./ Πινακοθήκη Γρηγοριάδη / Παρουσίαση Περφόρμανς με τίτλο ¨Η σημαία της επανάστασης ¨ στα εγκαίνια της έκθεσης «Τον καιρό των Ελλήνων. Έλληνες εικονογράφοι των αρχών του 20ου αιώνα σχεδιάζουν την Ελληνική επανάσταση».

2012
24 10 / 2012 – 13/ Συνέχεια της εκπομπής των City Travellers στο beton7artradio και κάθε δεύτερη Πέμπτη με τους: Κατερίνα Αθανασίου, Αντώνη Λακίδη και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, φιλόσοφο σε μια συζήτηση που ενώ περιστρέφεται στην μοντερνικότητα καταλήγει στην αναζήτηση της έννοιας ¨Αισθητικοποίηση της Πολιτικής¨.

  • · Τρεις Παρουσιάσεις Εικαστικών Performances κατά την διάρκεια του έτους. Η μία εξ αυτών στην πλατεία Ν. Ηρακλείου (street) Υποστηριζόμενη από την πινακοθήκη Γρηγοριάδη. http://sculpturekateathanasiou.blogspot.gr/p/blog-page.html

· Οργάνωση συζήτησης στο βιβλιοπωλείο “free thinking zone” για την περίοδο του Φασισμού και την Αιασθητικοποίηση της πολιτικής. Με διάδραση live broadcasting και έμφαση στην έννοια της ¨απευθείας μετάδοσης¨

2011
19 -20 Ιανουαρίου Συνέδριο: ‘Against All Odds Project’ Ethics/ Aesthetics

15 Φεβρουαρίου. Διάλεξη χαιρετισμό, στη γενική συνέλευση του συλλόγου του νοσοκομείου Σωτηρία που υποστήριξε οικονομικά και ηθικά το «σχέδιο Σωτηρία».

26 Φεβρουαρίου. Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης των 4 μουσικών σχολείων και του καλλιτεχνικού Αττικής στη συμβολή των δρόμων Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη – ελεύθερη προσέλευση… «Τα παιδιά τραγουδάνε στον δρόμο»


2010
  • ·  21 Ιανουαρίου Εικαστική Performance. Οι προπονήσεις αυτοσχεδιασμού της Dypon – Dipon δράσης, ενσωματώνουν τη μετακίνηση, φώνηση και ομιλία στην παρούσα έκφραση. Η Προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ηρακλειδών. Παρακολουθώντας την έκθεση με τίτλο: "Η Πλήρης Συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas". Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 8 το απόγευμα.

  • ·  12 Φεβρουαρίου – 27 Μαρτίου. Έκθεση σχεδίων εμπνευσμένα από της δοκιμές των ηθοποιών στο φουαγιέ του "Θεάτρου της Άνοιξης" που παρουσίασε από 12 Φεβρουαρίου – 27 Μαρτίου την ανατρεπτική κωμωδία SAN PSEFTIKO σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.

  • ·  4 - 21 Μαρτίου. OSIDORI. Απλές ατομικές χειρονομίες για τη χαρά και τη λύπη. Στο παλιό κεραμοποιείο, «Πειραιάς 1911». Η video εγκατάσταση αποτυπώνει τις εντυπώσεις της εικαστικού Κ.Α.– δίνοντας ώθηση στην εξέλιξη του μύθου, μέσω της προβολής των που συνομιλούν με τη χορογραφία της Νέλλης Πουλοπούλου. Διάδραση.

· 12 Μαίου. Σχέδια σε μια διάδραση με μια ομάδα δασκάλων, που οργάνωσε ο Πέτρος Μπάτσιαρης με θέμα το “Ιγκλού”. Διήμερη συλλογική εργασία συζήτηση. Αντάμωμα, μοίρασμα μέσα σε μια σκηνή, μέσα στη τάξη

· 18 Ιουνίου. Εγκαίνια του Project ‘ σχέδιο Σωτηρία’ στο νοσοκομείο Σωτηρία.

· 21 Ιουνίου. Διοργάνωση Μουσικής εκδήλωσης. Μοναστηράκι

· 30 Ιουνίου. Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην Σερβία.

· 30 Ιουνίου. Lecture in Berlin

· 16 Ιουλίου. Εγκαίνια Βooze cooperative. Εικαστική Performance

· 20 Ιουλίου. Παρουσίαση Εικαστικής Performance στο Νοσοκομείο ‘Σωτηρία’

· 21 Ιουλίου. Ελευσίνα Παράσταση osidori

· 22 Σεπτεμβρίου. ομιλία - παρουσίαση στο ‘Σωτηρία’ για την παρουσίαση της Εικαστικής Performance.

· 6 Οκτωβρίου. Παρουσίαση Εικαστική Performance στο ‘Σωτηρία’ Γύρισμα -συνέντευξη Λουκία Ρικάκη.

2009
· OSIDORI - Πάπιες Μανδαρίνοι - Μία χοροθεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Λευκάδιου Χέρν.

Η παράσταση ήταν μια σύνθεση θεάτρου, χορού, εικαστικής αποτύπωσης και εγκατάστασης καθώς και ζωντανής μουσικής. Εικαστική αποτύπωση από την Κατερίνα Αθανασίου και έκθεση σχεδίων της στην παράσταση. Κατά την προετοιμασία και τη διάρκεια της παράστασης η εικαστικός αποτύπωσε την επί σκηνής δράση. Εν τέλει γίνεται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σκηνικής δράσης, μιας και είναι η σκιά στο φωτισμένο χώρο συμβολίζοντας τον αέναο παρατηρητή, θεατή αποδέκτη που διεισδύει στο να κωδικοποιήσει - καταγράψει τα συμβαίνοντα με τον τρόπο που εν τέλει επικάθονται στο ασυνείδητο χώρο του, ή όταν τα φώτα σβήνουν φωτίζει, γίνεται φάρος της παράστασης, για να νοιώσει τα όσα αδυνατεί να συνθέσει επί χάρτου. Σε μια εν τέλει συνεχή αλληλεξάρτηση με τον δρώντα ηθοποιό - χορευτή.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Νέλλη Πουλοπούλου, Αιμιλία Μπουρίτη. Ερμηνεύει: Νέλλη Πουλοπούλου. Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης, Τάσος Φωτίου

· Ομάδα Dypon – Dipon. Εικαστική Performance

1η Παράσταση: Τετάρτη 20 Μαΐου, BIOS Café, Πειραιώς 84.

2η Παράσταση: Πέμπτη 21 Μάη, Art Athina - Taekwondo (Περιοχή Φαλήρου)

· έκθεση που διοργάνωσε το theartfoundation.gr, με θέμα ‘turbulent times’, (στον επόμενο τόνο ), Αθήνα

· έκθεση που διοργάνωσε το Βοοze cooperativa, με θέμα ‘τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα’, Αθήνα

· 6 Ιουλίου Συνέντευξη στη τηλεόραση – ψηφιακή ΝΕΤ

· 27-28Σεπτέμβρη Δελφοί / λεωφορείο -Άμεση Δημοκρατία / Ρέα Στριγγάρη

· Οκτώβριος -Νοέμβριος - Δεκέμβρης… σχεδίαση ανά δύο ημέρες όλο το απόγευμα, στο θέατρο Άνοιξη, τις πρόβες για την παράσταση. Ακολούθησε έκθεση των σχεδίων στο Φουαγιέ του Θεάτρου.

· Νοέμβριος. Συντονίζει ομάδα φοιτητών από το εργαστήριο του κου Ψυχοπαίδη με την βοήθεια του κου Σκαλτσά, για δημιουργία Γκράφιτι ζωγραφικής στην είσοδο του θεάτρου της Άνοιξης.

· 11 Δεκέμβρη. Περφόρμανς. Ακίνητη σιωπηλή με τη Βαλίτσα κοιτώντας επί μισή ώρα τον σταθμό στη πλατεία στο Μοναστηράκι και αφουγκραζόταν τις συζητήσεις των συναντήσεων.

2008
· 8ο Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα 08», Project «Α4», (επιμελήτρια: Άρτεμις Ποταμιάνου), Καλαμαριά Θεσσαλονίκης .

· ¨6 + 2 Εκδοχές Γλυπτικής σε Μέταλλο¨ στη γκαλερί ¨Καπλανών 5¨. Σεπτέμβριος

· Συμμετοχή στην εικαστική έκθεση που διοργάνωσε το ΚΚΕ στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο γκάζι για τον εορτασμό των 90 χρόνων του, Νοεμβριος

· Συμμετοχή στην έκθεση που διοργάνωσε το Αμερικάνικο κολέγιο με θέμα ¨Σιωπηλοί διάλογοι¨ στην ACG Art Gallery - (επιμελητής: Μεγακλής Ρογγάκος), Δεκέμβριος

· Ομαδική έκθεση με τίτλο ¨Ζωή σημαίνει συμμετοχή¨ των διδασκόντων της Α.Σ.Κ.Τ., στη Ναύπακτος Δεκ.08 με αφορμή τα εγκαίνια ενός χώρου ¨το σπίτι της Αλκυόνης ¨ για την απασχόληση και την εργασία ανθρώπων με αναπηρία.

· Έκθεση έργων στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για τη θέση Ειδικού Ερευνητικού ΔΙδακτικού Προσωπικού.

2007
Έκθεση στη Δημοτική αγορά της Kυψέλης, Αθήνα. Μια ομάδα καλλιτεχνών επιχειρεί μια ενεργητική παρέμβαση με τα έργα της στον διατηρητέο πλέον χώρο της δημοτικής αγοράς της Κυψέλης. Συμβάλλοντας στη κοινή προσπάθεια των κατοίκων και άλλων φορέων, προκειμένου να διασωθεί ο χώρος σαν αυτοδιαχειριζόμενος, ώστε να αποτελέσει πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο.

Έκθεση στο ΒΟΟΖΕ COPERATIVA , Αθήνα «Le soudage» Τo create the Whole… Against fundamentalism

“Where is the Art” Πρόκειται για μια αυτόνομη δράση, στην οποία συμμετείχαν 40 καλλιτέχνες από την Αθήνα που άνοιξαν τα εργαστήριά τους στο κοινό. Τη δράση παρουσίασε και συντόνισε η Κατερίνα Αθανασίου σε συνεργασία ως προς την επιμέλεια με την Sarah Ettlinger και τονToby Short . Πολλά διαφορετικά projects… που συμβαίνουν σε σπίτια, δωμάτια, αλλά και παρεμβάσεις σε τοίχους, σε οικόπεδα, και που τις περισσότερες φορές είναι οι χώροι εργασίας των συμμετεχόντων. Ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό σχέδιο. Ανέδειξε τη σχέση και την αντίδραση του κοινού απέναντι σ’ ένα έργο Τέχνης που βρίσκεται εκτεθειμένο σε έναν ανοιχτό - δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, που φέρει τη δική του σφραγίδα, διαφορετική από όταν το βλέπει σε μια αίθουσα Τέχνης ή μια έκθεση. Η κοινότητα αντιδρά πολύ διαφορετικά. Είτε το υιοθετεί είτε δεν την ακουμπά καθόλου. - παράλληλη εκδήλωση της 1η ΜΠΙΕΝΑΛΕ της ΑΘΗΝΑΣ «DESTROY ATHENS», 10 Σεπτεμβρίου – 18 Νοεμβρίου. O διαδραστικός κατάλογος που σχεδιάστηκε από τους http://www.busybuilding.com/el/tags/13/works?page=3 είχε στόχο να ολοκληρώνεται σταδιακά από τον κάθε χρήστη του, με την επίσκεψή του σε κάθε artist studio. Ζητήθηκε έτσι από κάθε συμμετέχοντα να φτιάξει μια δική του σφραγίδα και ένα postcard με το τελικό έργο της έκθεσης, που σταδικά και με όποια σειρά επιθυμούσε ο επισκέπτης, σφράγιζαν και ολοκλήρωναν τον κατάλογό του. Τελικά κάθε κατάλογος, αποτέλεσε ένα μοναδικό customised αντικείμενο που απεικονίζει την προσωπική εμπειρία του κάθε χρήστη του. Κατά τη διάρκεια ενός χρόνου οι καλλιτέχνες της ομάδας του “where ιs the art?” πραγματοποίησαν συστηματικά συναντήσεις στα εργαστήρια τους και, μέσα από ένα ανοιχτό εικαστικό διάλογο, προσπάθησαν να απαντήσουν ερωτήματα, να κατανοήσουν ο ένας τη δουλειά του άλλου και να δημιουργήσουν κανάλια επικοινωνίας.

2006
Ατομική έκθεση στη γκαλερί Αγκάθι, Αθήνα.

Έκθεση έργων στην Α.Σ.Κ.Τ. ως υποψήφια για Λέκτορας στον τομέα Γλυπτικής.

¨γλυπτική γλυπτική¨ In Situ δημιουργία και έκθεση των έργων, στους Αλευρόμυλους Σαραντόπουλου, στα Καμίνια του Πειραιά.

Έκθεση στη Νομαρχία Πειραιά, του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, στον ¨πολυχώρο Απόλλων¨

2004
Συμμετοχή στην «Ολυμπιακή Γλυπτική Τριλογία» του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος που οργάνωσε στον εκθεσιακό χώρο ¨Παλαιό Μηχανουργείο¨, ο Δήμος Λαυρεωτικής στα πλαίσια πολιτιστικού φεστιβάλ για το καλωσόρισμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

2003
Έκθεση του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Χώρας Ίου, που οργάνωσε ο Δήμος Ιητών, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ¨Ομήρεια 2003¨ του νομού Κυκλάδων.

2001
Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας, για το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» στην Α.Σ.Κ.Τ. , Αθήνα.

Παρουσίαση 15΄λεπτου εικαστικού δρώμενου Performance – βίντεο - ήχο στον πολυχώρο ΄8 Δυτικά΄, Αθήνα

2000
· Προβολή βίντεο με τίτλο «Εξαφάνιση» στην εβδομαδιαία εικαστική εκπομπή της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, «Η εποχή των εικόνων» στο τηλεοπτικό κανάλι ΄ΕΤ 1΄

Παρουσίαση εργασιών, βίντεο και προβολής 2D animation σε σχεδιασμένη επιφάνεια, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Έρευνας και Τεχνολογίας Ε.Μ.Π. 2000» στα εγκαίνια του νέου κτηρίου Βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

1998
· ¨Arte Multi Visione. Festival di Arte Multimedia.¨ Rieti –-Italy. Επαρχιακή Ιταλική πόλη 60χιλ. από την Ρώμη, που κάθε καλοκαίρι οργανώνει στα θέατρα, τους ναούς, τις αγορές, τις πλατείες, ένα εντυπωσιακό multimedia φεστιβάλ, που συμμετέχουν καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ευρώπη, με πρωτότυπες και ερευνητικές εργασίες.

¨1o Ελληνικό φεστιβάλ για την Βίντεο Τέχνη, τις Ηλεκτρονικές Τέχνες και τις νέες τεχνολογίες της επικοινωνίας¨, Φούρνος, Αθήνα.

1997
¨Απόφοιτοι ’96¨ Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Εθνική Πινακοθήκη, Αθήνα.

¨Heineken art¨, διακριθέντες καλλιτέχνες των εικαστικών της διαγωνισμών, Πολιτιστικό κέντρο Μελίνας Μερκούρη, Αθήνα.


1996
“Αρθουρ Καίσλερ - The Secret Real Truth” εγκατάσταση, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ για τη Σύγχρονη Τέχνη, Σπίτι της Κύπρου, ¨Spring Collection ΄96¨, Αθήνα


“A closed drop” (the path), video-
ηχητικό γλυπτό, ¨Heineken art’96¨, Α΄ βραβείο/10.000, Αθήνα.



Συνεντεύξεις και παρουσιάσεις στον τύπο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: