Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η αφσοκόλληση ξεκίνησε ...είμαστε τελική ευθεία για την έκθεση "Παραχάραξη".



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ :Contrived – Παραχάραξη
Της Γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου αφιερωμένη στην μνήμη της μητέρας της Ερμιόνης και τα χρόνια της στην εξορία. Η Κατερίνα Αθανασίου προσκαλεί τους καλλιτέχνες : Αντώνη Λακίδη, Λία Πέτρου, Χρήστο Χρυσόπουλο, την απόφοιτη της ΑΣΚΤ Γιωργία Κυριακίδου καθώς και τους φοιτητές της ΑΣΚΤ Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού και Kildi Drasa. Την έκθεση συντονίζει ο Ιστορικός Τέχνης Στρατής Πανταζής.

Την εικαστική πρόταση Παραχάραξη θα παρουσιάσει το

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 3452150




Με την υποστήριξη:





Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 
και ώρα 19:30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό 
έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.
Τηλέφωνο: 210 3452150

'Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Σάββατο 10:00-20:00, Κυριακή 10:00-14:00

 Παράλληλο Πρόγραμμα:


Παρασκεύη 6 Οκτωβρίου 2017, 18:00:
Προβολή του ντοκιμαντέρ Αντάρτισσα Νίτσα-Ελένη Παπαγιαννάκη Ηλέκτρα. Γυναίκες Κλαδιά (διάρκειας: 36’:05”), της Ελένης Τζιρτζιλάκη


Παρσκευή 13 Οκωβρίου 2017, 18:00:
Με αφορμή την έκθεση, ανοιχτή συζήτηση με τους: Βίκυ Ιακώβου (Επίκ. καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αγαίου), Γεράσιμος Κακολύρης (Επικ. καθηγητής φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και Χλόη Κολύρη (Αναλύτρια, Ψυχίατρος)




Ευχαριστούμε θερμά: τους Νικολέττα Θαμνοπούλου & Γιάννης Ζαμπαρδίκος (χορευτές από τη νομάδα “Ad Hoc”), τις Αναστασία Ζαντή & Μάρω Τσιμπλιαρά (ηθοποιοί), τις Μυρσίνη Γλέζου, Νεφέλη Καλαντζή, Μυρτώ Κουτσοβούλου (αρχιτεκτονική ομάδα), την Χριστίνα Ψωμά, τον Χαρίλαο Σισμάνη και το Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων Αη Στράτη



 






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Παραχάραξη



Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα παρουσιάζει την εικαστική πρόταση Παραχάραξη της Κατερίνας Αθανασίου. 
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης στο Θησείο. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.

Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί η μαγνητοσκοπημένη μαρτυρία της μητέρας της εικαστικού Κατερίνας Αθανασίου, η οποία τους τελευταίους μήνες της ζωής της, της περιέγραψε τα γεγονότα που βίωσε κατά τη διάρκεια της εξορίας της στη Γυάρο και στην Αλικαρνασσό (1967-1974).
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα της Αθανασίου (performance, επεξεργασμένες φωτογραφίες, σχέδια, αρχειακό υλικό, video και γλυπτά), για τις σχέσεις και την θεσιακότητα. Από την μία μεριά, μιας γυναίκας στην εξορία, η οποία πέρα από την ελευθερία και τη ζωή της στερήθηκε και τα ίδια της τα παιδιά, και από την άλλη πτυχώσεις του ψυχισμού της κόρης που διαμορφώνει έναν προσωπικό χώρο κατά τη διάρκεια της απουσίας της μητέρας και του πατέρα. Έτσι κυρίως «χαρτογραφεί» τον εαυτό της σε διαφορετικά σημεία σε σχέση με την ιδέα της μητέρας. Στην εφηβεία και ενηλικίωσή της, εξαιτίας του φόβου μη αποδοχής από τον περίγυρό της λόγω των πολιτικών θέσεων της οικογένειά της, προβάλλει αποσπασματικά μέρη του εαυτού της. Κατά κάποιο τρόπο προκαλεί μία «παραχάραξη» της ζωής και της αλήθειας της ανάλογη με εκείνη που υπέστη η ζωή της μητέρας της.

Η Αθανασίου προσκαλεί τους εικαστικούς Νεφέλη Κατσαρού, Γεωργία Κυριακίδου, Αντώνη Λακίδη, Λία Πέτρου, και Kildi Drasa και τον συγγραφέα και εικαστικό Χρήστο Χρυσόπουλο να καταθέσουν ένα έργο με αφορμή την ιστορία των δύο γυναικών. Επίσης μέσα από το ντοκιμαντέρ Αντάρτισσα Νίτσα-Ελένη Παπαγιαννάκη Ηλέκτρα. Γυναίκες Κλαδιά της αρχιτέκτονος και community artist Ελένης Τζιρτζιλάκη, το οποίο αφορά την ιστορία της αντάρτισσας, αδελφή της μητέρας της, κατά τον Εμφύλιο, το κοινό θα κάνει συσχετίσεις όσον αφορά την ελευθερία και την ισότητα που κατέκτησαν οι γυναίκες αυτές, την ιδέα της αντίστασης και το τραύμα που προκλήθηκε.



Από τις 15 Σεπτέμβρη τρέχει η έκθεση στο


Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο - δη.πε.θε. δημου βολου

 

 

 

 

Chryssa Drantaki
Το βράδυ στις 8.30 στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο[2ο όροφο] η έκθεση της Κατερίνας Αθανασίου "Να γίνεσαι 2 φορές".
Θα ακολουθήσει στις 9 δρώμενο από την ad hoc "Νομάδα Χοροθεάτρου" στον πεζόδρομο και στην αυλή
Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου
Διεύθυνση Πολιτισμού
Δελτίο τύπου
Η γλυπτική εγκατάσταση “Να γίνεσαι δύο φορές” της εικαστικού Κατερίνας Αθανασίου θα παρουσιαστεί στον 2ο όροφο και στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Τέχνης “Giorgio de Chirico” την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30.
Η Κατερίνα Αθανασίου, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ, Αθήνα) από το β΄ εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα (1996) με μεταπτυχιακό στις “Ψηφιακές μορφές τέχνης” (2001), διδάσκει στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ ως μέλος ΕΕΠ από το 2010. Το 2008 σχεδίασε την ιδέα των “City Travellers”, ενός συλλογικού τόπου όπου συναντιούνται διάφοροι άνθρωποι και οι εμπειρίες τους. Υπήρξε επίσης παραγωγός της web radio εκπομπής “City Travellers” στο Βeton 7 artradio από το 2013. Τα περισσότερα έργα της αφορούν in situ εγκαταστάσεις σε διάφορους χώρους - τόπους, performances και performative environments. Τελευταία ερευνά την ιδέα του documentation στην εικαστική τέχνη σε χώρους με τους οποίους συνεργάζεται και μακροπρόθεσμα έχουν υποστηρίξει παρόμοιες προσπάθειες της σύγχρονης τέχνης,
Στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio De Chirico” θα παρουσιαστεί η γλυπτική εγκατάσταση σε δύο ενότητες: τρία έργα με κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο που η εικαστικός είχε φιλοτεχνήσει in situ στην παραλία του Βόλου τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου, όπου και έμειναν τρεις μέρες, και πέντε έργα ως τμήμα εικαστικής performance που βρήκαν τον χώρο τους στην Βυζίτσα, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων “Ομιλίες στο βουνό” με θέματα ψυχανάλυσης και φιλοσοφίας, που οργάνωσε η ψυχίατρος Χλόη Κολύρη. Τα τελευταία πέντε έργα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό καλντερίμι, στην πλατεία και σε κήπους, εμπνευσμένα από αφηγήσεις και παιδικές μνήμες της ηθοποιού Πόλυς Βλάχου, με καταγωγή από την Βυζίτσα, γύρω από παιχνίδια και ιδιαίτερα πρόσωπα της ζωής του χωριού.
Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει την γλυπτική εγκατάσταση της Κατερίνας Αθανασίου που εμφανίζει στοιχεία από την Arte Povera (Φτωχή Τέχνη). Στο πνεύμα της αποκατάστασης της άμεσης επαφής με τα φυσικά υλικά, πραγματικά γεγονότα, βιωματικές καταστάσεις και μνήμες της εικαστικού μέσα από αφηγήσεις γύρω από τις έννοιες του ταξιδιού, της εξορίας και της προσμονής αγαπημένων προσώπων, μετουσιώνονται σε εικόνες από φθαρτά υλικά, υλικά σε δεύτερη χρήση, όπως παλιές κατεστραμμένες καρέκλες, καλάμια, καδρόνια, σύρμα, σχοινιά αλλά και από γύψο, τσιμέντο και διάφανα υφάσματα που αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές, ολόκληρες ή αποσπασματικά, δηλ. τμήματα του ανθρώπινου σώματος ενταγμένα σε γλυπτικές συνθέσεις. Η ίδια η καλλιτέχνις αναφέρει για το έργο της: “Η ατέλειωτη πληθυντικότητα του κόσμου. Απλώνει γύρω μας σώματα, μορφές, σκέψεις, αφηγήσεις τους, αισθήματα. Στο νομαδικό έργο τέχνης είμαστε ταυτόχρονα μέρος αυτού του κόσμου, του όλου, αλλά και το Αρχιμήδειο σημείο εκτός του, για να τον παρατηρήσουμε. Αυτό που θα μας συγκρατήσει σ’αυτή την επισφαλή θέση είναι το βλέμμα και το χέρι του άλλου καθώς συναντάται με το δικό μας.”
Τα έργα τέχνης της Κατερίνας Αθανασίου, που ταξίδεψαν από την παραλία του Βόλου έως την Βυζίτσα και επιστρέφουν στον Βόλο για να εκτεθούν στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio de Chirico”, τα στατικά πια αυτά εκθέματα, που θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο, θα μπουν νοητά σε κίνηση μέσα από δρώμενο από την ad hoc "Νομάδα Χοροθεάτρου" που συναπαρτίζεται από τη χορογράφο-χορεύτρια Άντζελα Καλαντζή, τους Αναστασία Συργιάνη, Άσπα Σπυροπούλου, Ιωάννη Ζαμπαρδίκο, Κατερίνα Χιονίδη, Νικολέττα Θαμνοπούλου και την ηθοποιό Πόλυ Βλάχου. Το δρώμενο, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 21.00, ως μια νομαδική διαδρομή, θα ξεκινά από τον 2ο όροφο της έκθεσης για να ολοκληρωθεί μαζί με τους επισκέπτες στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως μπροστά στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio de Chrico”.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

“Να γίνεσαι δύο φορές”
της γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου


Η γλυπτική εγκατάσταση “Να γίνεσαι δύο φορές” της γλύπτριας Κατερίνας Αθανασίου παρουσιάζεται σε δύο ενότητες. Η μία ενότητα περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που η εικαστικός είχε φιλοτεχνήσει in situ στην παραλία του Βόλου τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου, εμπνευσμένη από προσωπικές αφηγήσεις της μητέρας της με κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο. Τα έργα αυτά παρέμειναν στο Λιμάνι του Βόλου τρεις μόνο μέρες. Η δεύτερη ενότητα έργων αποτελεί τμήμα εικαστικής performance που υλοποιήθηκε στην Βυζίτσα στα τέλη Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων “Ομιλίες στο βουνό” με θέματα ψυχανάλυσης και φιλοσοφίας, που οργάνωσε η ψυχίατρος Χλόη Κολύρη. Αυτά τα έργα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό καλντερίμι, στην πλατεία και σε κήπους, εμπνευσμένα από αφηγήσεις και παιδικές μνήμες της ηθοποιού Πόλυς Βλάχου, με καταγωγή από την Βυζίτσα, γύρω από παιχνίδια και ιδιαίτερα πρόσωπα της ζωής του χωριού.

Ο επισκέπτης στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio de Chirico” έχει την ευκαιρία να δει την γλυπτική εγκατάσταση της Κατερίνας Αθανασίου τόσο στον δεύτερο όροφο του Κέντρου όσο και στον υπαίθριο χώρο μεταξύ του Κέντρου και του Δημοτικού Ωδείου. Στο Environment που δημιούργησε η Κατερίνα Αθανασίου, που “γεμίζει μια ολόκληρη αίθουσα, περιβάλλει τον θεατή και αποτελείται από παντοειδή υλικά” (Allan Kaprow για το “Environment”), μπορεί κανείς επιπλέον να διακρίνει στοιχεία από την Arte Povera (Φτωχή Τέχνη). Στο πνεύμα λοιπόν της αποκατάστασης της άμεσης επαφής με τα φυσικά υλικά, πραγματικά γεγονότα, βιωματικές καταστάσεις και μνήμες της εικαστικού μέσα από αφηγήσεις γύρω από τις έννοιες του ταξιδιού, της εξορίας και της προσμονής αγαπημένων προσώπων, μετουσιώνονται σε εικόνες από φθαρτά υλικά, υλικά σε δεύτερη χρήση, όπως παλιές κατεστραμμένες καρέκλες, καλάμια, καδρόνια, σύρμα, σχοινιά αλλά και από γύψο, τσιμέντο και διάφανα υφάσματα που αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές, ολόκληρες ή αποσπασματικά, δηλ. τμήματα του ανθρώπινου σώματος ενταγμένα σε γλυπτικές συνθέσεις.

Η ίδια η καλλιτέχνις αναφέρει για το έργο της: “Η ατέλειωτη πληθυντικότητα του κόσμου. Απλώνει γύρω μας σώματα, μορφές, σκέψεις, αφηγήσεις τους, αισθήματα. Στο νομαδικό έργο τέχνης είμαστε ταυτόχρονα μέρος αυτού του κόσμου, του όλου, αλλά και το Αρχιμήδειο σημείο εκτός του, για να τον παρατηρήσουμε. Αυτό που θα μας συγκρατήσει σ’αυτή την επισφαλή θέση είναι το βλέμμα και το χέρι του άλλου καθώς συναντάται με το δικό μας.”


Η γλύπτρια

Η Κατερίνα Αθανασίου, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ, Αθήνα) από το β΄ εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα (1996) με μεταπτυχιακό στις “Ψηφιακές μορφές τέχνης” (2001), διδάσκει στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ από το 2001. Το 2008 σχεδίασε την ιδέα των “City Travellers”, ενός συλλογικού τόπου όπου συναντιούνται διάφοροι άνθρωποι και οι εμπειρίες τους. Υπήρξε επίσης παραγωγός της web radio εκπομπής “City Travellers” στο Βeton 7 artradio από το 2013. Τα περισσότερα έργα της αφορούν in situ εγκαταστάσεις σε διάφορους χώρους - τόπους, performances και performative environments. Τελευταία ερευνά την ιδέα του documentation στην εικαστική τέχνη σε χώρους με τους οποίους συνεργάζεται και μακροπρόθεσμα έχουν υποστηρίξει παρόμοιες προσπάθειες της σύγχρονης τέχνης.

Το δρώμενο από την ad hoc "Νομάδα Χοροθεάτρου"

Τα έργα τέχνης της Κατερίνας Αθανασίου, που ταξίδεψαν από την παραλία του Βόλου έως την Βυζίτσα και επιστρέφουν στον Βόλο για να εκτεθούν στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio de Chirico”, τα στατικά πια αυτά εκθέματα, που εκτίθενται για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης αυτής (Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017) μπήκαν νοητά σε κίνηση μέσα από δρώμενο από την ad hoc "Νομάδα Χοροθεάτρου" που συναπαρτίζεται από την χορογράφο-χορεύτρια Άντζελα Καλαντζή, τους Αναστασία Συργιάνη, Άσπα Σπυροπούλου, Ιωάννη Ζαμπαρδίκο, Κατερίνα Χιονίδη, Νικολέττα Θαμνοπούλου και την ηθοποιό Πόλυ Βλάχου. Το δρώμενο ως μια νομαδική διαδρομή ξεκίνησε από τον 2ο όροφο της έκθεσης για να ολοκληρωθεί μαζί με τους επισκέπτες στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως μπροστά στο Κέντρο Τέχνης “Giorgio de Chrico”.


Με την υποστήριξη της
Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ
του Δήμου Βόλου







Νικολέτα Τζάνη


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Φεγγάρι εδώ Φεγγάρι εκεί 
Αίνιγμα διαβασμένο από την θάλασσα


Μια πρόχειρη άτυπη περιγραφή του πως εξελίχθηκε το Project την Παρασκευή 25/8 στις 9:40μμ.
Scene: Σκηνή είναι η διαδρομή.
Η διαδρομή ξεκινάει από το σπίτι της Chloe Tzia Kolyri όπου και εκτυλίσσονται οι ομιλίες. Παρασκευή 25 Αυγούστου, αμέσως μετά την ομιλία του Γιάννη Πρελορέντζου για την Ντελεζιανή σύλληψη της Τέχνης, γύρω στις 9:00μμ. Aφού κάνει μια σχετική εισήγηση και σύνδεση η Χλόη Κολύρη με το «Νομαδικό υποκείμενο» που αποτελεί την κεντρική σκέψη της όλης Performance, καθώς και της θεματικής των ομιλιών που είναι: «Υπονομεύοντας τις βεβαιότητες», η ομάδα ad hoc (Butoh Dance) θα καλέσει τους συμμετέχοντες σε μια περιήγηση. Στην διαδρομή. Στα σημεία που έχουμε επιλέξει και πλάσει (Katerina Athanasiou, Polly Vlachou και Maria Kenanidou) και που στο παρελθόν έχει διαδραματισθεί ένα συμβάν. Εκεί η ομάδα θα δηλώσει μια δράση. Σε αυτά τα σημεία που συχνά συμπίπτουν στην διαδρομή, στέκονται σαν τις καρφίτσες στον χάρτη οι εικαστικές εγκαταστάσεις της Κατερίνας. Αυτό αποτελεί τον κυρίαρχο ρόλο της γλυπτικής (Νίκος Δασκαλοθανάσης): η σημειοδότηση ενός συμβάντος στον χώρο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, το σημείο, καρφίτσα στον χάρτη, συνδιαλέγεται με την έννοια του επιτελεστικού συμβάντος, κι αυτό δεν σταματά στην κινησιολογία των χορευτών, που αποτελεί μία ένδειξη. Συμπληρώνονται σε "ένα", γίνονται ο Λόγος που προκύπτει μέσα από όλη την ενέργεια. Την όλη ενέργεια μιας διαδικασίας που σε οδηγεί (ground - grow - growing - grouth) - (για να κρατάμε ισχυρά κα τα νήματα σύνδεσης και συνέχειας με τον Λάππα), που έχει παραχθεί κατά την διαδικασία για να επιτευχθεί το κάλεσμα...με μια εσωτερική ισχύ. Μια ισχύ που μπορούμε να ακούσουμε μέσα στους ήχους - κάλεσμα της φύσης. Ένα ισχυρό έναυσμα για μένα είναι το κάλεσμα ενός πουλιού που κελαηδά κάθε πρωί έξω από το παράθυρό μου, για ένα τέταρτο στις 5:00 τα ξημερώματα. Μόνο 15 λεπτά ακούς τον ήχο του. Μετά δεν ξαναακούγεται. Αναγνωρίζουμε από το άκουσμα. Αυτή η συμφωνία που διαμορφώνεται εκείνη την στιγμή, ανάμεσα στον εαυτό μας και με μια μορφή που δεν έχουμε οπτική ή απτική εμπειρία. Αλλά αισθανόμαστε το κάλεσμά του. Αυτό σε μαγεύει Dimitris Vernikos. Έτσι αυτή η επιτέλεση έχει ήδη ολοκληρωθεί πριν την τελική παράστασή της. Αφ' ενός από την Butoh Dance διαδρομή της νομάδας ad hoc, αφ ετέρου από την όλη διάδραση που έχει προηγηθεί του τελικού συμβάντος. Το κοινό ακολουθεί αυτή την ισχύ. Την εσωτερική συμφωνία και συμμετέχει σε όλο αυτό. Και εδώ αιτιολογώ Antonis Lakidis την εμφάνισή μου ως performer. Ακόμα κι όταν απουσιάζω από την σκηνή. Μια ιδέα που γεννήθηκε στο έργο που παρουσίασα τον Ιανουάριο 2017: "Λευκό ελάφι". Δημιουργώ τον χώρο...την σκηνή, ως performer. Στην παρουσίαση όμως απουσιάζω από την σκηνή. ο Απόηχος ενεργεί, μέσω των σημείων. Σαν ξόβεργες που θα παγιδεύσουν τον επισκέπτη, θεατή συμμετέχοντα εν τέλει.
Η διαδρομή θα καταλήξει στην αυλή του παλιού σχολείου που στεγάζει σήμερα τον «Συνεταιρισμό των γυναικών της Βυζίτσας», όπου και θα δοθεί μια μικρή συμβολική δεξίωση.

Τίτλοι έργων – σημείων της διαδρομής κατά σειρά.
Τα κουτιά των συναισθημάτων*:
1. Το κορίτσι που πετά τα πέταλα.
2.  Η θεία Ρινιώ ακούει από το ραδιοφωνάκι, θέατρο.

3.  Tο κοράλλι στην πλατεία.

4.  Το πουλί ασθενοφόρο*
5.  Το δένδρο του δασκάλου
6.  Ο κύκλος
7.  Τα γυμνά πρόσωπα *
8.  Η άδεια φωλιά*
Οι τίτλοι με αστερίσκο δόθηκαν από τον βασικό κριτή και animator αυτών των ημερών: Ανδρέα Φεύγα, του Δημήτρη και της Αγλαΐας, 9 ετών.
Κουτί 1: Χαρά Αγάπη Καλοσύνη
Κουτί 2: Μίσος θυμός λύπη
Σύμφωνα με την ακριβή σειρά που χώρισε τα 2 κουτιά των συναισθημάτων.
Θα μας κάνει σχετική παρουσίαση ο Ανδρέας.
Εκτός όλων ο Ανδρέας ΄παρακολουθούσε και έλεγχε αν οι εργασίες είναι μέσα στον χρόνο που όφειλαν, για να προλάβουμε. Με εξαιρετικό τρόπο δεν ξεχνούσε το οτιδήποτε.

https://omiliesstovounosite.wordpress.com/2017/07/31/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8C/






Νομαδικό Υποκείμενο

 
Μια νομαδική διαδρομή που ακολουθεί την γλυπτική εγκατάσταση της Κατερίνας Αθανασίου Katerina Athanasiou μέσα από τα μονοπάτια μετάβασης και όχι από τους πασσάλους περίφραξης.
Ροή... Στάση... Κίνηση... Αντίσταση...
Κάθε σημείο συναντάται για να αφεθεί μετά στους άλλους που θα έλθουν, όπως το νερό μιας πηγής ή ένα βοσκοτόπι...
(Χλόη Κολύρη @ Chloe Tzia Kolyri)
Επιμέλεια Μαρία Κενανίδου Maria Kenanidou

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, μετά την ομιλία του
Γιάννη Πρελορέτζου Ομιλίες στο Βουνό: Βυζίτσα Πηλίου 2017
Από την ad hoc "Νομάδα Χοροθεάτρου":
Άντζελα Καλαντζή
Άσπα Σπυροπούλου
Ιωάννης Ζαμπαρδίκος
Κατερίνα Χιονίδη
Νικολέττα Θαμνοπούλου
Πόλυ Βλάχου

 
 



















































ο κήπος απλώθηκε μεχρι εκεί κάτω στην θάλασσα

μήπως και αφουγκραστεί
στην δόλια την σιωπή
και φέρει πίσω στο φωτισμένο παράθυρο
το μυστικό κλειδί.

Για το δικό σου το χατίρι.