Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Πριν περίπου 7 μήνες μετέφερα κάποια παλιά έργα μου στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον, στην Ομόνοια. Με σκοπό να ανοιχθούν, να ανακαλυφθούν εξ αρχής και να ανασυντεθούν. Ώστε να αποτελέσουν μια εικαστική έκθεση των γλυπτών και των εγκαταστάσεων μέσα σε έναν τέτοιο πολύτιμο μνημείο της νεώτερης ιστορίας.
Αυτό όλο έγινε, με την μορφή δράσεων και επισκέψεων φίλων. Προκύπταν εξαιρετικές συζητήσεις που μετουσίωναν τα θραύσματα των έργων σε μια νέα σύσταση, που αποκάλυπτε την σχέση φροράς των δύο πεδίων (χώρου - έργου). Σχηματίστηκε σαν δίχτυ μια εξελισσόμενη σχέση - συνάντηση. Και τα δύο έχουν στοιχεία ερειπίου και ερήμωσης. Ένας χώρος υψηλής αισθητικής που έρχεται από το παρελθόν, και τα έργα, που δημιουργούνται σαν να μεταφέρουν κάτι από παρελθόντες ιστορίες - αφηγήσεις και μάλλον εντάσσονται ευκολότερα στο σύγχρονο λόγο περί κακέκτυπου νεοερειπίου ή του σορού.
Όλη αυτή η επίπονη διαδικασία, συχνά με ακινητοποιεί. Αναζητά πάντα μια δυνατή και συμπαθή συμπαράσταση από συγγενικές αδράξεις της προυπόθεσης. Αυτό το ανέλαβε με εξαιρετική ευαισθησία και σπάνιο συντονισμό ο νεαρός εικαστικός Miltos Sotiropoulos.
Η όλη αυτή διαδικασία φτάνει στο τέλος της, στις 8 Οκτώβρη 2019. Την ημερομηνία αυτή θα είναι τα εγκαίνια της έκθεσης, ώρα 8:00,μ.μ. Ας το θεωρήσουμε μια μέρα γιορτής που σας περιμένουμε με το ποτό σας για να γευτούμε μαζί την εμπειρία του αποτελέσματος, σαν ένα πάρτι όπως συνήθως συμβαίνει.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί, μέχρι το τέλος της έκθεσης 28 Οκτώβρη, μιας και κάθε συζήτηση που θα προκύπτει βιντεοσκοπείτε και αποτελεί έναυσμα για μια πιθανή άλλη πορεία στην εξέλιξη του έργου.
Στην προσπάθεια άρθρωσης του τί είναι όλη αυτή η εμπειρία παραγωγής, μιας καλλιτεχνικής εικαστικής αποτύπωσης σαν την προκείμενη δράση, η α00000000000000000000ρχιτέκτονας Maria Revisiou επιχειρεί την γραπτή αποτύπωσή της.
Ευχαριστώ θερμά τον Φώτη και τον Νίκο.
Θα χαρούμε να είστε μαζί μας 8 Οκτώβρη.

 Σχετική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: